Ustanak (14. decembar – Crtica)

piše: Ru Šavr

SLUŽBENA CRTICA

Sigurno ste i vi ovih dana plaćali račune u pošti, išli u banku, ili po neka dokumenta kojekuda. Ako jeste, mora da ste zapazili kakvi su službenici, oni koji vas čekaju iza šaltera, i to kako rade. Možda ih i ne biste baš promatrali da se ispred šaltera ne zadržavate poprilično dugo. Jer, filozofija onoga koji je sa druge strane i vaša su suprotne. Vi ste došli sa željom da što pre završite posao i da odete, dok je, suprotno tome, želja službenika da vas iz nekog razloga, što duže gleda u svojoj blizini. Zato oni rade polako, bez žurbe.

Neke od službenica, koje su u velikoj većini, omogućuju sebi da vas što duže imaju u neposrednoj blizini i time što nose enormno dugačke nokte. Česta je to pojava protiv koje niko nema ništa, osim onda kada taj neko ne može da normalno kuca, pa usporava. A i gde da žuri i zašto? Drugi, pak, nisu baš najbolje naučili programske jezike koje praktikuju pa svaki čas nužno „pada sistem“, to jest, prekida se posao i čeka izvesni pojednac koji zna šta treba da uradi, da dođe i pripomogne. Tu nikome, očigledno, ne pada na pamet da proširi svoje znanje iz informatike barem do one mere u kojoj može da bude u stanju da obavlja svoj posao. Ono što je čudno jeste da im se to toleriše. Ima i onih koji su pričljivi, ili gladni, ili svaki čas odlaze da urade nešto važno iza vrata. Ima i onih kojima se ne sviđate pa se prave da vas ne primećuju. Bilo kako bilo, na čekanja smo navikli.

Dobro jutro.

(Foto: pixabay.com/EdgarCurious , ilustracija)

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 05 Emisije na Radio Beogradu 202, Ustanak i označen sa , , , , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s