ODISEJA 2013 – MUZIKA XXI VEKA (muzički maraton na Beogradu 202)

U prošlom veku smo ulazili u prodavnice i vikali osobama iza pulta da nam daju boks cigareta, a onda bi šapatom dodali: Ubaci u kesu i nekoliko kondoma. U ovom veku glasno naručujemo u prodavnicama veliko pakovanje kondoma, a onda šapatom dodamo: Ubacite u kesu i dve paklice cigareta.

U prošlom veku mnogi su uzimali drogu da bi planetu doživeli na čudan način. Sada mnogi uzimaju bromazepane da bi im se planeta bar na tren učinila normalnom.

U prošlom veku srećni otac tek rođenog deteta kao iz puške je odgovarao na pitanje prijatelja u vezi sa polom prinove rečima: kćerka ili sin. Danas u sličnoj situaciji „taze ćalac“ na isto pitanje (Da li je kćerka ili sin) ponekad odgovori: Pa, kad poraste nek se samo opredeli.

muzika 2

Do nedavno XXI vek je bio samo naša budućnost, onda je postao i sadašnjost i budućnost, a sad, kada smo dovoljno duboko zagazili u njega, možemo da ga osetimo delimično i kao prošlost. A svaka prošlost je podložna osvrtima i analizama.

Jedan takav osvrt je i glavna tema novog muzičkog maratona na Beogradu 202. Naziv ove osmodnevne muzičke priče je „Odiseja 2013 – muzika XXI veka“. Muzička redakcija Dvestadvojke pripremila je pregled najbolje i najlepše muzike nastale u XXI veku, domaće, iz regiona i inostrane. Slušateljke i slušaoci programa 202 imaće priliku da izaberu najveće hitove novog veka (ujedno i milenijuma). Gosti maratona biće i mnogi poznati pop i rok muzičari sa svojim izborima najlepše muzike nastale u poslednjih 13 godina. Takođe, slušaćemo i kako na koncertima održanim u ovom veku zvuči muzika iz prošlog stoleća. Uz sve to, posebnu pažnju posvetili smo i onima koji su u ovom veku obrađivali pesme iz prošlog.

muzika 4 muzika 3

Ako je XX vek bio okean muzike, onda je XXI već sada, sasvim sigurno, jedno ogromno more koje povremeno moramo da istražujemo i da plivamo i ronimo po njemu. A sve to da ne bismo došli u situaciju u kojoj se našla jedna ribica iz okeana kojoj je neko rekao: Kako je velik i čudesan taj okean. Ona je na to upitala, osvrćući se levo – desno u vodi: A gde je taj okean? Pokažite mi ga…. 

zlatna_ribica 1

Budite uz Dvestadvojku od 24. februara do 4. marta. Da zajedno putujemo čarobnim svetom muzike….

delfini

O darkok

Za neke: novinar Za druge: radio-voditelj Za treće: priređivač knjiga Za četvrte: "Onaj... ma onaj" Za pete, šeste i sedme: komšija Za jednu novinarku: "Čovek koga je preporučio Milan Jeličić" Za kelnera Miću: Hoćemo li i danas duplu, slađu kaficu? Za malog Nešu: "Moj prvi deda Mraz" Za one koji traže njegove izjave: "stručnjak za marketing" Za prijatelje: Dača Za druge prijatelje: Dačo, kako si? Šta radiš? Je l` znaš zašto te u stvari zovem - potreban si mi nešto... Za pse lutalice: Ej, evo ga onaj što pada na mahanje repom Za one koji veruju: Čovek koji je organizovao seminar za putovanje kroz vreme koji se održava juče Za prodavce visećih mostova po kućama: Klijent koji voli ljubičasto-bele mostove Za pristalice reinkarnacije: Bivši zec iz Portugalije, zatim "Napuljski kantoprevrtač" (pseća rasa), potom drvoseča u Sibiru, pa švalja u Češkoj, pa trgovac u Barseloni, a budući humanoid 3M - klasa 2. Za estete: Osoba koja proučava veštinu namigivanja Mesecu Za duhovite: Osoba koja proučava delimično pusta ostrva i Oblake u bermudama Za tebe: (upiši ono što osećaš i misliš)
Ovaj unos je objavljen pod 08 Specijalni programski sadržaji, MUZIČKI MARATON i označen sa , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Jedno reagovanje na ODISEJA 2013 – MUZIKA XXI VEKA (muzički maraton na Beogradu 202)

  1. Povratni ping: Odiseja 2013 – “uputstvo za upotrebu” muzičkog maratona | Beograd202

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s